Centrum Kształcenia
i Wychowania OHP
w Szczawnicy - Jabłonce


ul. Szlachtowska 75b 
34-460 Szczawnica 
tel./fax (18) 262-27-80

 

Nadzór nad Ochotniczymi Hufcami Pracy sprawuje Minister Rodziny,
Pracy i Polityki Społecznej

     
     

 

Nagrody dla laureatów ogólnopolskiego konkursu w zawodzie kucharz


W dniu 6 października 2020 roku w Centrum Kształcenia i Wychowania OHP w Szczawnicy Jabłonce, filia w Jabłonce odbyło się uroczyste wręczenie nagród zwycięzcom Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego dla kucharzy z OHP za najlepszy i najzdrowszy przepis na danie obiadowe.

Kierownik filii w Jabłonce pani Grażyna Pilch wręczyła laureatom nagrody, pogratulowała zwycięstwa oraz podziękowała za godne reprezentowanie naszej Jednostki na szczeblu ogólnopolskim. Słowa uznania skierowała także po pań instruktorek, które troszczą się na co dzień by w rzetelny sposób przygotowywać młodych kucharzy do wykonywania zawodu, w którym się kształcą.

Przypomnijmy, nasi podopieczni Fiedor Bartosz i Świętek Dominik zdobyli pierwsze miejsce, przygotowując pod bacznym okiem pań instruktorek praktycznej nauki zawodu p. Ani Sarniak i p. Ani Karoń danie – Cukinia faszerowana soczewicą. Przepis na to pyszne danie jest dostępny w poście konkursu KG OHP.

Doceniamy pomysłowość i zaangażowanie, a w rezultacie zwycięstwo naszych uczestników, tym bardziej, że  konkurencja nie była mała. Jak mówią dane z KG OHP blisko 5 tysięcy dziewcząt i chłopców w wieku 15-18 lat uczy się tego zawodu.

Także dzisiaj był czas aby nagrodzić kucharzy z Jabłonki, którzy wyróżniają się zaangażowaniem na praktycznej nauce zawodu. Czterech naszych podopiecznych odebrało upominki oraz słowa uznania z ust pani kierownik filii w Jabłonce.

Życzymy wszystkim naszym kucharzom dalszych sukcesów w dziedzinie kulinariów oraz by gotowanie było nie tylko ich zawodem i pracą ale przede wszystkim pasją życiową.  

 

Gromczak Agnieszka 

Ilość odsłon:
Kreator IAP - (C)opyright by Interaktywna Polska